Bilo jednom na serveru 05

Jedna od najtraženijih stvari na Minecraft HCL serveru, bilo od samih igrača ili ostalih članova zajednice, svakako je igranje Ultrahardcore gamemoda tzv. UHC-a. Gamemode koji okuplja zaljubljenike u PVP održava se otprilike jednom ili dva puta godišnje, a do sad je doživio 5 sezona na HCL-u na kojem su uz igrače našeg servera sudjelovali i mnogi prijatelji i članovi naše zajednice. Uz samu zabavu igranja UHC-a poseban čar tom eventu daje pravilo koje nalaže da svi igrači moraju snimati kako ga igraju. Tokom tih 5 sezona dogodilo se mnogo borbi te zanimljivih i smiješnih situacija kojih ćemo se prisjetiti u sljedećim člancima Bilo jednom na serveru.

Ultrahardcore je Minecraft mod u kojemu ne regenerirate zdravlje na uobičajen način. Iako imate dovoljno hrane srca se neće napuniti sama od sebe, morate pojesti zlatnu jabuku ili napraviti instant health napitak. U prošlosti mapa je bila ograničena velikim nepomičnim bedrock zidom, dok je trenutno ograničena pomičnim world borderom koji se svakog trenutka sužava tjerajući tako igrače da budu blizu jedni drugih, inicijarući borbe između njih. Cilj je ostati posljednji živ na serveru, no mogući su i alternativni ciljevi poput tko će prvi ubiti zmaja u Endu. Igra se samostalno ili u grupama.

Detaljnije informacije o Ultrahardcore modu možete pronaći u ovom članku na našem portalu uz dodatne informacije o prvoj i drugoj sezoni. Kako je počeo prvi HCL UHC možete pogledati u videu s naslovom UHCL E01 – Uvod + Početak našeg dragog prijatelja SafetLee-a koji je uz sami gameplay snimio i uvod gdje tadašnja administratorica i organizator UHC-a Marty objašnjava pravila, a također možete čuti razgovore i smiješne situacije igrača. Obavezno u komentarima ostavite komentar #tbt za prvu sezonu UHC-a.