Bilo jednom na serveru 08

Bliži se poseban dan na HCL Minecraft serveru kada stavljamo točku na kraju jednog poglavlja i započinjemo drugo poglavlje u našem Minecraft životu. Dan u kojem se mješaju osjećaji sreće, uzbuđenja, ali istovremeno i malo nostalgije. Dan koji se ne događa tako često u našoj zajednici, ali koji je gotovo neizbježan u svakoj sezoni. Bliži se dan promjene mape, početak nove sezone HCL Minecraft Vanilla servera i promjena verzije igre. Nakon točno 9 mjeseci, sezona 3 odlazi u povijest i trenutno je aktivna privremena prijelazna mapa koja služi kao test za sljedeću sezonu zbog toga što će nova verzija igre biti snapshot verzija, koja će se kasnije prebaciti na potpunu (završenu) 1.9 verziju Minecrafta.

Sada se već sa zadovoljstvom možemo prisjetiti treće sezone HCL-a. Sezone koja je puno promjena i noviteta dovela sa sobom. Po prvi put uveden je worldborder koji se samostalno proširivao za par blokova dnevno. Igrači su bili prisiljeni boraviti i graditi jedni uz druge i tako stvarati ugođaj gradnje zajednice ili osjećaj gradnje na spawnu. Ono što je mnogima laknulo bila je vijest ukidanja ekonomije. Igrači više nisu trebali plačati shopove, korištenje End farme itd. u raznim valutama u igrici. Kako bi se spriječilo brzo bogaćenje i gomilanje resursa zabranjene su automatske farme i mob farme. Prva dužnost svakog igrača bilo je napraviti puteve i ceste do drugih igrača kako bi svi skupa bili povezani sa spawnom. Zabranjena je bila gradnja Nether portala dokle god se ne napravi Nether hub. Prestalo je vrijediti pravilo: baza samo na jednom biome-u. Motiviralo se igrače da snimaju lets playeve. Organizirali su se razni događaji, natjecanja i eventi, od kojih su neki trajali po nekoliko tjedana (Assassin games), a na nekim eventima je bilo dozvoljeno nastupanje igračima koji nisu članovi vanilla servera. Server je ukratko doživio preporod i to pod adminskim trojcem Sh1zuka, Gringo_Okocha10 i djPtica koji je obavio odličan posao! Također, mnogo novih članova pridružilo nam se ove sezone, a mnogo ih je nažalost, zbog raznih razloga, moralo i odustati.

Stoga u čast svježe završenoj sezoni, želimo se zahvaliti svima koji su bili uz nas i koji su u njoj sudjelovali. U ovom članku pogledati ćemo kako je na početku bilo danas najproduktivnijem graditelju i snimatelju na HCL Minecraft zajednici, igraču i bivšem gradonačelniku Draji. Za sezonu 3 i Draji za poticaj ostavite #tbt u komentarima u videu. Zbogom sezona tri, dobrodošla nam četvrta…