Ponašanje:

Vrijeđanje se ne tolerira, uvredljivi skinovi i građevine su zabranjeni.
Ne spamaj u chatu,budi strpljiv ako nešto trebaš. Ovo vrijedi i za forum i za Discord.
Ne koristi stalno velika slova (caps lock), ovo vrijedi i za forum i Discord.
Ne traži resurse od drugih igrača. Kao novi igrač imaš dostupne početne iteme na spawnu. Uvijek možeš pitati druge igrače da se mijenjate / trgujete.
Loše ponašanje prijavite privatno adminima ili u temu Player abuse
Discord server HCL-a i HCL forum bi trebao koristiti svaki igrač jer je to glavni oblik prijenosa informacija. Nemojte se bojati napisati nešto-ne grizemo 🙂
Moraš imati vlastiti Minecraft račun i kontrolu nad njime. Ako se dokaže drugačije kazna je ban.
Ako si se prijavio na server samo da bi radio gluposti onda to pokazuje koliko si zreo. Ne kvari drugima igru ako neznaš što bi sa svojim životom.

Modovi/cheat:

PVP je uključen. Ubijanje igrača izvan eventova je ZABRANJENO! Ako vas netko ubije (namjerno), a nije bilo dogovora među vama, slikajte chat s tipkom F2 gdje se vidi rečenica “player1 was slain/shot by player2” i pošaljite adminima. Ako ti netko dosađuje ili te gnjavi u tvojoj bazi, prvo ga upozori da smeta. Ako nastavi smetati, smiješ ga ubiti i moraš obavezno spremiti njegove stvari. Igrač koji je ubio bez dogovora će dobiti ban.

Krađa i grief:

Ne uzimaj tuđe stvari bez dopuštenja. Kazna=ban.
Server je vanilla i nema pluginova za zaključavanje chestova. Jednostavno moramo vjerovati jedni drugima.
Zabranjeno je uništavanje tuđih građevina i sve što se može smatrati namjernim griefom. Kazna=ban
Ako creeper eksplodira blizu tebe -> popravi štetu.
Ne spawnaj Wither boss-a na javnim područjima. On može uništiti veliko područje. Kazna=ban.
-> spawnanje dozvoljeno samo u kontroliranim uvjetima i na privatnim lokacijama kao npr. vlastito dvorište, vlastiti podrum, …
-> obavezno ga ubij da ne bi dalje uništavao mapu dok ti nisi na serveru

Gradnja i okoliš:

U svim javnim biomima (oni su dogovoreni u community-u)  dozvoljeno je kopanje i rudarenje, a u preostalima ne. Jedan igrač ima pravo na cijeli jedan biome za gradnju baze. Za preseljenje u novu bazu potrebna je dozvola admina. Na spawnu se gradi samo uz dozvolu admina. Lootanje generiranih struktura je dozvoljeno i nije ograničeno. Spawnere koje pronađete u vlastitoj bazi koje ne koristite za xp farme osvijetlite/uništite da se ne spawnaju mobovi bez razloga. Naseljavati se smije minimalno 500 blokova od spawna. Graditi se u Netheru smije ako ne smeta Nether hubu i tunelima do baza.

Automatske farme i AFKanje:

Zabranjeno je skupljati previše entity-a na javnim površinama. U privatnim bazama je dopušteno osim u slučaju kada smeta serveru (server lagg).
Afkanje pored spawnera smije trajati maksimalno 15 minuta, osim u slučaju automatskog ubijanja.

Prankovi:

Prankovi trebaju biti smisleni i kreativni. Ako je prank prenaporan (za čistiti), osoba koju se prankalo može se žaliti adminima. U tom slučaju osoba koja pranka mora sama počistiti prank. Tijekom pranka vlasnik baze može upozoriti prankere, ako se upozorenje ignorira/odbija, smije ih se ubiti i obavezno spremiti njihove stvari. Jednu osobu smije se prankati jednom u mjesec dana

Neaktivnost:

Aktivnošću pokazuješ da želiš biti stalan član community-a, da te server zanima na duže staze i da si u toku sa svim informacijama.
Nedolaženje na server i neaktivnost na Discord serveru (bez ikakve obavijesti s tvoje strane) znači da te server više ne zanima.
Spajanje na server na kratko samo da “vidiš što ima”, nikakav projekt na serveru i ne sudjelovanje na barem jednom eventu u mjesec dana također se može smatrati neaktivnošću.
30 dana neaktivnosti = micanje sa whiteliste. Ako si maknut sa whiteliste imaš šansu da se opet vratiš ako kontaktiraš admine.

Pravila osvježena 8.1..2016.

Comments are closed.