Intervju igrača – BartZG

1. Odakle potječe tvoj nick?
Nick BartZG potječe iz stoljeća sedmog kad se na prostore današnjeg Zagreba naseljava dinastija Bart… Oduvijek su me zvali Bart jer je skraćeno od mog prezimena i jer sam ljude podsjećao na Barta iz Simpsona (valjda jer sam bio dobar). S obzirom da su nick Bart i elbarto bili zauzeti, dodao sam na kraju još ZG i eto, tako je nastao.

2. Od kada igraš Minecraft?
Minecraft igram od jutra kad se probudim pa sve do noći. Saznao sam za njega još za vrijeme Alphe, no tad mi je bio bezveze. Jednoga dana, za vrijeme Bete, iz dosade sam ga ponovno skinuo i oduševio se. Nije prošlo ni par dana, igra je bila kupljena.

3. Sjećaš li se svojih početaka i imaš li neku zanimljivu anegdotu?
Sjećam se da sam jedno ljeto išao na more i znao sam da neću imati internet vezu pa sam si kod kuće isprintao sve recepte sa Minecraft wiki i nosio ih sa sobom. Na početku sam proveo sate i sate na wikiju i Youtubu, gledao kako se što radi, bojao se svih mobova, dosta dugo gradio sve pod zemljom, nisam se uopće usudio biti vani. Minecraft je tada bio dosta teži po meni, nije bilo pola stvari koje danas imamo. Good times….

4. Što najviše voliš raditi u Minecraftu?
Najviše volim halat multiplayer jer tamo je ekipa, tako da sve vrijeme provedeno s nekim u igri je dobro provedeno vrijeme, bilo da pvp-amo, gradimo ili samo brbljamo. Kada sam sam najčešće gradim i branch mine-am.

5. Koji je tvoj najbolji projekt do sada?
Najbolji projekti su mi sandstone palača i stadion Maksimir. No, to će sve zasjeniti projekt na kojem sad radim. Možda saznate o čemu je riječ u mom Let’s Playu koji namjeravam početi.

6. Tko je tvoj uzor u Minecraftu i zašto?
Vjerovali ili ne, za Minecraft sam saznao preko Yogscasta tako da su mi dosta dugo oni bili uzori. Sada kada sam “sazrio” u Minecraft smislu, uzori su mi PaulSoaresJr (jer igra s obitelji, i dosta je ozbiljan i zanimljiv za slušati), VintageBeef (sviđa mi se njegov stil gradnje i njegova mašta), Etho (jer je legenda) i od naških ovdje uzor mi je zzumche (jer mi sviđa njegova predanost snimanju Minecraft LP-eva).

7. Može li te nešto naživcirati u igri?
Definitivno LAG, mrzim ga, i loši admini na serverima.

8. Da možeš, što bi izmijenio u Minecraftu?
Izmjenio bih puno toga, toliko da igra više ne bi bila prepoznatljiva. Dodao bih više pasivnih i agresivnih mobova, više vegetacije, biome-a i itema. Seljake bih totalno zamijenio, napravio više vrsta, napravio bih ih više živućima tako da oni zapravo farmaju stvari kao što su wheat, krumpiri, mrkve, da rudare, da vode brigu o životinjama. Tako bi mijenjanje s njima imalo puno više smisla. Htio bih da se zmajevo jaje može nekako iskoristit, npr. da se ponovno može spawnati zmaj. Maknuo bih vještice jer mi nemaju nekog smisla, želio bih ljepši terrain generation, više koristi za emeralde itd. itd. Pun sam ideja….

9. Što trenutno radiš na HCL serveru?
Trenutno se glupiram sa Safetom, medom, brkom, Shadowom, Spejsom, Marty i Sydenom, ništa ne radimo po cijele dane, postali smo pravi neradnici, samo pvp i glupiranje. Na taj način skupljam veze i simpatije za nadolazeće izbore za gradonačelnika. Inače, vrijeme provodim standardno, zezanje ekipe, gradnja i branch mine-anje uz glazbu.

10. Igraš li nešto osim Minecrafta?
Igram još World of tanks, Football Manager, PES, šah i poker na skidanje.