Intervju igrača – ArMeenius

1. Odakle potječe tvoj nick?
Moj nick potječe od mog IRL imena. Nisam mnogo maštovit po tom pitanju.

2. Od kada igraš Minecraft?
Od 27.09.2011. godine.

3. Sjećaš li se svojih početaka i imaš li neku zanimljivu anegdotu?
Da, sjećam se. Počeo sam sa MC beta 1.7.3. Snow biome je bio prvi biome koji sam vidio. Teren je bio veoma zanimljiv, bilo je i lebdećih otoka. Čitav MC dan sam šetao, a kada je pala noć našao sam sklonište u maloj pećini u površini zemlje. Nisam tada znao skoro ništa o igrici, čitao sam samo negdje da se noću pojave neka čudovišta. Nisam znao ni kako izgledaju, ni kako se zovu, baš ništa. Čekao sam u toj rupi da prođe noć. Bilo je prošlo možda nešto manje od pola noći, kada mi je dosadilo čekati i izašao sam na kratko na površinu. Tada sam ugledao zeleno čudovište koje se kretalo prema meni prilično brzo. Ja sam krenuo ići unazad, gledajući to čudovište, udarajući ga i istovremeno bježeći u svoju rupu. Do tada sam mislio da ću golim rukama sa par udaraca da ubijem čudovište, ali to nije bilo tako. Nekako sam se snašao i sa par blokova zemlje uspio zagraditi tom čudovištu put do mene. Tu sam pritisnuo pauzu (XD) i pogledao recept na Wiki kako se mač pravi. Tu sam znači, u svojoj rupi (koja je bila mračna, jer nisam znao za baklje) udaljen svega 2-3 m od Creepera u miru pravio svoj prvi Working Table, Pickaxe i mač. Poslije sam ležerno ubio Creepera (jer nisam bio svjestan njegove razorne moći, sada ga puno više “poštujem”), osvanuo je novi dan, te sam nastavio svoj put dalje. Moram isto reći da nisam dugo igrao na svojoj prvoj mapi, jer sam već 3. MC dan izgubio bazu iz vida i nisam mogao da je nađem.

4. Što najviše voliš raditi u Minecraftu?
Najviše volim da gradim. Velike građevine, farme, skladišta za stvari.

5. Koji je tvoj najbolji projekt do sada?
Mislim da je to “podrum” koji još uvijek radim na HCL serveru.

6. Tko je tvoj uzor u Minecraftu i zašto?
Ne bih mogao odrediti jednu osobu kao uzor. Ima više njih koje sam počeo pratiti na Youtubeu. Nakon svog prvog neuspjelog pokušaja da igram bez ikakvog predznanja, odlučio sam da pogledam neki tutorial. Gledao sam igrača paulsoaresjr. Kasnije, kada sam zapeo na svojoj prvoj mob farmi (koja uopće nije radila i bila je u najbolju ruku žalosna), pogledao sam tutorial o farmi, to mi je mnogo pomoglo. Tada sam počeo da pratim Ethoa. Tada sam nekad naletio i na kurtjmac, koji šeta prema Far Lands (kraj mape, od 1.8 beta toga nema više). Također pratim i docm77. To su sve ljudi koji su me inspirirali i radi kojih sam još više zavolio ovu igru.

7. Može li te nešto naživcirati u igri?
Naživciraju me igrači koji ne znaju sebi razonodu da naprave duže od izgradnje prve drvene kučice, pa kad im to dosadi, odu drugima pravit probleme. Pričam o griefanju i krađi.

8. Da možeš, što bi izmijenio u Minecraftu?
Dodao bih više mobova, kao u Mo’ Creatures modu. “Priroda” bi bila življa. U Mo’ Creatures imate npr. konje, koje možete uzgajati i križati razne vrste da bi dobili nove vrste. Konje možete jahati, neki su spori, neki brzi, a križanjem najboljih možete dobiti konja sa krilima! Možete ga zajahati u letjeti! Dobro, to bi bilo možda malo previše za Vanilla Minecraft.

9. Što trenutno radiš na HCL serveru?
Pripremam se pomalo za 1.4, gradim svoju bazu, povremeno radim na public areni koja će služiti za sve vrste takmičenja.

10. Igraš li nešto osim Minecrafta?
Ne.