Intervju igrača – djPtica

1. Odakle potječe tvoj nick?
Oh, to je duga priča. Ukratko: stalno sam se žurio prije kad sam bio manji i “letio” vamo-tamo pa su me prozvali “ptica”. Naravno taj nadimak nije potrajao ni tjedan dana jer ga ja nisam htio ali kad sam kreirao accountove za igre nisam imao jedinstven nadimak pa sam iskoristio to. :)

2. Od kada igraš Minecraft?
Minecraft igram otprilike od nekih početaka Bete. Nisam ga igrao konstantno jer mi je bilo predosadno igrati SSP a multiplayer tada još nije bio ni približno popularan pa sam uglavnom više vremena proveo gledajući razne Let’s Play-ove od Coeastara i ekipe koji su tad bili i puno bolji nego današni YouTube-ri.

3. Sjećaš li se svojih početaka i imaš li neku zanimljivu anegdotu?
Početaka se baš i ne sjećam jer imam slabo pamćenje.Anegdotu? Uh, ima ih puno i dugačke su i ne pretjerano zanimljive. Jedna koja po meni predstavlja najveću sreću što sam doživio u povijesti MC je slijedeća: Bio sam na PVP serveru i naravno trebao sam XP farm da bi si enchantao oklop. Našao sam Blaze spawner u Netheru i odlučio sam ga ogradit i farmati ih jer su tada davali dosta XP-a i sa sobom sam imao sve vrijedno što sam uspio sakupiti na tom serveru i popravljao sam malo tu ogradu i odjednom se stvorio Blaze i odbacio me sa te platforme. Pogled dolje, oko mene samo lava i sa strane zid od Nether fortressa koji je bio ravan i nisam se mogao zaustaviti nikako. Nakon 40 blokova padanja sam uspio na taj zid postaviti blok ispod sebe i zaustaviti se na njemu i preživiti sa pola srca.

4. Što najviše voliš raditi u Minecraftu?
Ići u špilju bez oklopa.I redstone naravno 😛

5. Koji je tvoj najbolji projekt do sada?
Moja loša strana je ta da uglavnom svoje projekte nikad ne završim do kraja, i nikad nisam baš volio građenje. Rekao bi da mi je najdraže do sada (ono što sam priveo kraju) bilo raditi projekt inspiriran Semiramidinim visećim vrtovima. Mislim da je ispalo dobro, još treba poradit na tome u 1.4 verziji ali zadovoljan sam.

6. Tko je tvoj uzor u Minecraftu i zašto?
Nije baš da imam neki uzor ili da nekoga pokušavam kopirati ili slično, ali za sebe bi rekao da sam najsličniji Etho-u po stilu igranja. Svaki Minecrafter ima svoj stil igre od kojeg volim jedan dio a drugi ne. Recimo top 3  su mi Coestar, Ethoslab i Zisteau.

7. Može li te nešto naživcirati u igri?
Itekako! Živciraju me osobe koje griefaju, kradu, mole za lako dostupne resurse i slično. Uglavnom oni kojima nije do igre i zezanja već koju su tu isključivo da nekom smetaju.

8. Da možeš, što bi izmijenio u Minecraftu?
Eventualno što bi zamijenio je da endermani ne mogu uzimati blokove i uništavati teren na taj način. Poprilično je iritantno.

9. Što trenutno radiš na HCL serveru?
Trenutni projekt je inspiriran Castillo de Butrón-om. Jedan jako zabavan projek na koji ću potrošiti jako puno resursa , ali nadam se da će krajnji rezultat biti savršen :)

10. Igraš li nešto osim Minecrafta?
League of Legends i Torchlight 2. Sve ostalo mi dosadi nakon jednog dana. Te igre uz Minecraft su jedine koje mogu duže vremena igrati bez da mi dosade :)