Intervju igrača – _Filozof

1. Odakle potječe tvoj nick?
U osnovnoj školi nisam došao na jedan sat povijesti zbog prehlade i baš taj sat su učili grčke filozofe i igrom slučaja (*khm* zbog šaljivca u razredu *khm*) su me prozvali filozofom. Najbolji dio je što se taj nadimak pokazao točnim bezbroj puta. Koristim nick od osmog razreda osnovne za internet i drag mi je makar me više nitko tako ne zove :) (čak u školu nosim pernicu koju mi je mama sašila na kojoj je uvezeno “Filozof”).

2. Od kada igraš Minecraft?
Od izlaska Nethera tj. slavnog Halloween update-a.

3. Sjećaš li se svojih početaka i imaš li neku zanimljivu anegdotu?
S igrom sam se upoznao sasvim slučajno, kod bratića, i toliko sam se zaljubio u nju da sam odlučio taj dan prespavati kod njega. Prvi veliki san mi je bio da nas dvojica u jednom danu u survivalu (da, dobro ste pročitali) sagradimo Dalaran – ogroman lebdeći grad iz World of Warcrafta. Samo ću reći da smo skupili dupli chest zemlje i odustali. A prvo multiplayer iskustvo sam doživio prošle godine na srpskom serveru pod okriljem KGB hostinga i na njemu još uvijek rado igram i imam 2-3 projekta.

4. Što najviše voliš raditi u Minecraftu?
Parkour po chestovima u skladištu dok razmišljam o idućem koraku u gradnji. Toliko to prakticiram da čak smatram sva svoja novija skladišta umjetničkim djelima apstraktnih parkour terena.

5. Koji je tvoj najbolji projekt do sada?
Novo skladište, haha. Ali za ozbiljno – srednjevjekovno-minecraftski grad na HCL-u

6. Tko je tvoj uzor u Minecraftu i zašto?
U YouTube svemiru Minecrafta nemam neke posebne uzore koje kopiram/slijedim, rekao bih da mi YouTube pruža inspiraciju i to najčešće sasvim slučajno.

7. Može li te nešto naživcirati u igri?
Prilično sam zen u vezi svega u igri ali kad razmislim, sam sam sebi najveći neprijatelj i moje gluposti me najvise živciraju uz dodatak OCD-a kojeg se dobije uz kupnju igre.

8. Da možeš, što bi izmijenio u Minecraftu?
Cigle. Mrzim cigle.

9. Što trenutno radiš na HCL serveru?
Dovršavam luku.

10. Igraš li nešto osim Minecrafta?
Na kompjuteru igram Dishonored, The Saboteur, The Witchera i također razne hit naslove na Playstationu