Intervju igrača – Marty

1. Odakle potječe tvoj nick?
Marty mi je nick od osnovne škole, a taj nick je bio zauzet pa sam pokušala sve kombinacije (a da nije Marty12345) i eto sada nažalost imam takav nick sa crticama.

2. Od kada igraš Minecraft?
Početak Beta verzije, oko 2 godine.

3. Sjećaš li se svojih početaka i imaš li neku zanimljivu anegdotu?
Tada još nisam gledala Minecraft wiki i YouTube tutoriale i sve sam sama pokušala raditi. Prva zamka za mobove je bila u pustinji sa kaktusima, totalno neefikasno i sporo ali je ubilo pokojeg moba koji nije izbjegavao kaktuse. Sjećam se da sam u početku jako mrzila lavu i često bi umrla pored lave jer nisam znala za kantice sa vodom.

4. Što najviše voliš raditi u Minecraftu?
Volim survival, izazov i preživljavanje, sviđa mi se hardcore mod za Minecraft. Istraživati i kopati, povremeno napraviti nešto sa redstonom.
Nije mi problem putovati do udaljenih mjesta na mapi i obradujem se ako putem otkrijem koje NPC selo ili temple.

5. Koji je tvoj najbolji projekt do sada?
Ogromna mob farma na katove. Trebalo je dosta resursa i kopanja pod zemljom te dovesti sve životinje na svoje mjesto. Koristila sam puno glowstona kojeg se tada nije moglo dobiti od villagera, sve iz nethera.
Pekla sam kamen danima i potrošila sve zalihe koje sam imala u bazi. Svinje sam vodila do baze više sati po vodi i kopnu a slično se ponovilo i na HCL serveru gdje sam na ovoj mapi vodila mooshroom krave 6000 blokova, od mooshroom otoka do spawna.

6. Tko je tvoj uzor u Minecraftu i zašto?
Osobe koje vode Minecraft servere duži period jer treba imati živaca za to.

7. Može li te nešto naživcirati u igri?
Bugovi u igri, to me najviše živcira. A što se tiče igranja na serveru,smetaju me naporni i dosadni ljudi a to su igrači koji neznaju sami sebi pronaći zabavu u Minecraftu, naprave jednu kuću i to je njima kraj igre, neznaju što dalje. Živciraju me igrači koji uništavaju i kradu tuđe stvari na serveru iako imaju puno toga na raspolaganju ili samo moraju pitati. Također ako misle da ako je nešto javno da je to sve za njih, ovdje mislim na javne farme i stvari za nove igrače. Uzmu sve što se nudi i ne razmišljaju tko je te stvari dao i kome će te stvari trebati. Sebičnost.

8. Da možeš, što bi izmijenila u Minecraftu?
Dodala bi morske mobove, možda i neke ptice jer mi se jako sviđaju modovi koji dodaju nove životinje u igru.

9. Što trenutno radiš na HCL serveru?
Sve što treba, općenito pomažem drugima i vrijeme provodim na javnim farmama i u Netheru a kad imam malo više vremena onda gradim nešto u svojoj bazi. Mapa ne ide nikud pa ne žurim.

10. Igraš li nešto osim Minecrafta?
Prije sam često igrala Team Fortess 2 a sada povremeno isprobam neku novu igru kao što je Brickrunner.