Intervju igrača – ScopeoutFPS

1. Odakle potječe tvoj nick?
Kad sam tek kupio bolji kompjuter sa zarađenim novcima odlučio sam da krenem igrati COD4 MP, tamo sam stalno mijenjao nick ali mi se niti jedan nije svidio. Onda jednog dana na gaming programu Playomania čujem nekoga da izgovara “Scoped Out”. Došla mi ideja da si stavim novi nick “Scopeout”. Nedugo zatim, odlučim raditi youtube videe, ali je “Scopeout” bilo zauzeto pa dodam još “FPS”  jer ipak igram COD4 (tad još nisam igrao Minecraft). I nakon toga krenem igrati Minecraft i raditi tutorial, a kad sam napravio PayPal račun da kupim premium, odlučio sam da bi bilo pametno da se zovem isto kao i na YouTube, “ScopeoutFPS” jer već su me ljudi upamtili po tom nicku.

2. Od kada igraš Minecraft?
Krenuo sam igrati negdje u Travnju 2012. godine, tada sam i krenuo snimati Minecraft za YouTube. Mislim da je tada bila verzija 1.2.3

3. Sjećaš li se svojih početaka i imaš li neku zanimljivu anegdotu?
Sjećam se prvog dana, novi svijet koji je naravno bio survival. Spawnam sam u šumi, razbijam prve blokove i shvaćam da igrica nije niti 1% onakva kakvu sam ju zamišljao, puno je bolja. Razmišljam koliko stvari se može tu razbiti, krenem ja kao pravi početnik sakupljati cvijeće. Pada noć a ja nemam baklje, niti hrane, ništa osim par cvjetića. Odjednom me nešto pogodi, uplašim se i krenem trčati, u tom trenutku se sjetim jednog videa gdje osoba trči i ne može pobjeći nego ga čudovište ubije. I naravno, i mene ubije, i mislim si kako da igram igricu ako ne mogu preživjeti prvu minutu kada padne noć. To bi bio moj prvi dan.

4. Što najviše voliš raditi u Minecraftu?
Volim istraživati stare rudnike, ogromni su i ako nemaš svoj sistem možeš se vrlo lako izgubiti. I u zadnje vrijeme obožavam ubijati mobove sa svojim lukom. Često se desi da se ulogiram na HCL server, uzmem luk, hrane, i krenem u divljinu ubijati mobove.

5. Koji je tvoj najbolji projekt do sada?
Replika Resident Evil palače. Imam video na svom kanalu, to sam radio zbog prijave na CroCraft server. Jako sam ponosan na palaču jer je ona replika iz moje najdraže igre.

6. Tko je tvoj uzor u Minecraftu i zašto?
Paulsoaresjr, on me je sve naučio, on je zaslužan što sam krenuo igrati Minecraft i raditi vlastite videe.

7. Može li te nešto naživcirati u igri?
Kad netko optužuje svog prijatelja sa kojim igra svaki dan na serveru, psovke, vrijeđanje, soljenje pameti nekome itd.

8. Da možeš, što bi izmijenio u Minecraftu?
Pa nemam nekakvu želju da nešto ubacim, napravili su odličnu igru i svaki dan rade na inovacijama što možemo vidjeti iz priloženih snapshota svakog četvrtka.

9. Što trenutno radiš na HCL serveru?
Radim svoje skladište koje će biti ispod zemlje, nakon toga krećem raditi jednu zanimljivu građevino koja se već nekoliko dana mota po mojoj glavi.

10. Igraš li nešto osim Minecrafta?
Da, COD4, baš sam danas kupio server.