Intervju igrača – Shicko93

1. Odakle potječe tvoj nick?
Pa moji gaming počeci su bili u jednoj igraonici, pošto mi je pravo ime Vicko (a tad sam zbilja izvodio bolesne stvari) došao sam da vrlo originalnog nadimka Sicko. Tad nas je dosta dijelilo 1 kompjuter i nekome je smetalo Sicko jer je govorio da je pre glupo i djetinjasto. Naravno sve što mi je preostalo je bilo učiniti nadimak glupljim i Shicko je rođen! 😀

2. Od kada igraš Minecraft?
Igram ga još od infdeva, mislim da sam počeo igrati kad su dijamanti uvedeni u igru.

3. Sjećaš li se svojih početaka i imaš li neku zanimljivu anegdotu?
O da, jedan dan sam vidio brata kako slaže neke kockice po ekranu. Kao i svima prva pomisao mi je bila: “Kakvu to glupost igraš?”  I na tome bi i ostalo da brat nije ostavio igru upaljenu i otišao van. U roku od 10 minuta sam postao ovisnik :mrgreen: Jedini izvor informacija mi je bio legendarni X tako da sam u početku više manje svaku kućicu smatrao palačom. Čak san se i na neko natjecanje prijavio sa dirt “dvorcem” širokim možda 10 blokova. Naravno dobio sam prvo mjesto i nagradu mi je uručio Notch osobno :loludara:Ali to natjecanje mi je otvorilo oči i shvatio sam da stvari mogu bit i veće, i zahvalan sam svakom trolu šta me ubija u pojam svojim komentarom.

4. Što najviše voliš raditi u Minecraftu?
Volim graditi velike stvari, baš onakve koje malo tko započinje a rijetko tko dovršava. Velike mob trapove, redstone mašineriju i goleme zgrade.

5. Koji je tvoj najbolji projekt do sada?
To bi bio moj prošli SP svijet. U njemu sam imao sve i svašta a kao najbolje bih istaknuo mob farmu dugu preko 1000 blokova koja je mogla crashat Minecraft u 29 sekunda (da,mjerio sam). Nemogu se sjetiti točnog drop rate-a ali bio je negdje u desetkama tisuća. Na njoj sam radio tjednima i morao sam napraviti novi minecart sistem samo kako bi uspio tjerat sve chunkove da spawnaju mobove i skuplja stvari, mislim da mi je storage sistem također bio veliki uspjeh, par sto chestova baruta sam morao negdje i spremiti :mrgreen: Inače taj mob trap je proradio samo jednom, više i nije trebalo. Nažalost ili na sreću taj svijet sam izgubio, kažem na sreču jer da nisam nikad nebi igrao MP.

6. Tko je tvoj uzor u Minecraftu i zašto?
Pa i nemam nekog uzora, sve šta napravim pokušavam napravit bolje od drugih. Ipak večinu ideja za svoje projekete sam dobio od JL2579-a i Docm77-a. Također i dosta Ethovih ideja koristim.

7. Može li te nešto naživcirati u igri?
O da, bugovi, točnije redstone bugovi. Sjećam se jednog kalkulatora kojeg sam napravio, nakon 3 tjedna posla nije radio. Razlog? Zbugana memorijska jedinica, 1 piston, trebalo mi je još 2 tjedna da ga nađem, ozbiljno sam mislio sve srušiti i krenut iznova.

8. Da možeš, što bi izmijenio u Minecraftu?
Puno toga, a opet ništa. Kad bih ja počeo mjenjat to bi vjerojatno na kraju ličilo na Feed the Beast, a to bi vjerojatno ubilo šarm igrice. Ipak jedna stvar koju bi definitivno napravio je bolja podrška za servere, sve samo da više nevidim ime Bukkit :D

9. Što trenutno radiš na HCL serveru?
Pa radim na više projekata, najveći su iron farma i jedan lag free masivni mob sistem za servere, ako mi to uspije mogu reći da je moja misija završena. Naravno obećao sam i End uljepšati.

10. Igraš li nešto osim Minecrafta?
Pa zahvaljujuči Minecraftu i ribolovu u koji prečesto idem nemam vremena ni za učiti (trebalo bi biti naopako zar ne :mrgreen:). Ipak s vremena na vrijeme uguram neki rpg, sad igram Skyrim i Witchera,  a baš sam nedavno završio (po stoti put) Temple of Elemental Evil.