Minecraft 1.8 verzija i prodaja Mojanga

Minecraft, igra koju mi igramo i volimo, okreće novo poglavlje u svome postojanju. Rujan, 2014. godine ostati će zapamćen u Minecraft povijesti zauvijek! Početkom mjeseca, nakon gotovo 300 dana, puštena je 1.8 verzija Minecrafta pod nazivom “The bountiful update” u kojoj je dodano:

  • novi blokovi ( Granite, Endosite, Diorite u raznim oblicima; Slime block, Prismarine, Sea lantern, Red sandstone,…
  • Ocean Monument (hram u oceanu)
  • Iron trapdoor, Armor stand
  • Zečevi, Endermite

i još mnogo, mnogo toga. Listu svega što je dodano u verziji 1.8 možete pogledati na ovom LINKU. Nadamo se kako ćemo ubrzo i na našem serveru zaigrati ovu verziju.

Ono što je također potreslo Minecraft zajednicu ovoga mjeseca je i problem s Minecraft EULA-om i problem s daljnim razvojem Bukkita i Spigota. Priča kreće tako što su se developeri Bukkita oprostili od zajednice kazavši kako napuštaju taj projekt da bi ih odmah demantirali iz Mojanga kako su oni ustvari vlasnici Bukkita i kako će oni odlučiti hoće ili se taj projekt nastaviti. Na kraju je sve završilo međusobnim optužbama za kršenje autorskih prava za pojedine dijelove koda. Što se ustvari dogodilo, zapravo nitko ne zna. Situacija je dosta komplicirana, a daljni razvoj Bukkita je upitan. Minecraft zajednica počela je s razvojem novog API-a pod nazivom sponge.

Vjerojatno najvažnija vijest ovog članka je kako je kompanija Mojang, koja je vlasnik igre Minecraft, kupljena od tvrtke Microsoft za nevjerojatnih 2 i pol milijarde dolara. Sve o prodaji Mojanga tj. Minecrafta možete pročitati na službenoj stranici Mojanga, a o razlozima prodaje možete pročitati na Notchov-om privatnom blogu. Ovom prilikom želimo se zahvaliti Notchu i poželjeti mu svu sreću u daljnem životu i nadamo se kako će pod upravljanjem Microsofta i dalje sve biti dobro kao što je i dosad bilo.