Mrvice #7 – tjedni pregled novosti

Nakon puno prijedloga i dugih razmišljanja početkom ovoga tjedna otvoren je dodatni HCL minecraft server, no umjesto vanille igra se FTB Direwolf20 modpack koji sadrži oko 140 modova i podmodova. S obzirom na to kako se server tek otvorio puno igrača došlo je isprobati modpack, ostalo oduševljeno i nastavilo igrati. Upravo iz tog razloga ovotjedne Mrvice biti će posvećene tom serveru.

Odmah prvim logiranjem na server igrači su ostali oduševljeni novim biomima, drvećem, cvijećem i onim najbitnijim, šeširima koje mogu nositi mobovi i igrači. Ubrzo je došlo do spontanog natjecanja i modne revije tko ima najbolji i najsmješniji šešir. Uz to, krenulo je i ubijanje što više raznovrsnih mobova, pogotovo onih koji mogu letjeti jer jedan od modova omogućuje morph (pretvorbu) u bilo kojeg ubijenog moba. Hrana za preživljavanje nikome nije bila bitna!

Već sljedećeg dana počele su po mapi nicati prve baze, nakon kratkih istraživanja što sve ovaj svijet može ponuditi igrači su počeli istraživati koje sve iteme i mašine mogu sagraditi. Jedan od popularnijih modova kojem se većina igrača na početku posvetila je Tinkers Construct.

Admin servera djPtica, počeo je uređivati spawn i graditi nether hub. Na spawnu priprema sagraditi community mašine i razne druge stvari iz različitih modova kako bi svakom igraču što više toga bilo dostupno jer količina itema u igri je uistinu velika.

Što se tiče našeg vanilla servera, ovaj tjedan nije bio tako pun kao inače, ali nije bio ni prazan. CroGalaxiMiner naporno svakim danom uređuje svoju bazu dok VansCRO i dalje radi na vijećnici. Kern404 ostao je zadovoljan nakon što je ovoga tjedna došao u kontrolu. Vans moli za donaciju materijala kako bi mogao nastaviti graditi, a kako mu ide možete pogledati na njegovom youtube kanalu.