Mrvice #9 – tjedni pregled novosti

“Smrt zmaju, smrt!”. Prilikom rudarenja, nedaleko od spawna, igrači ManofLegoPetar i bundir pronašli su stronghold u kojem se nalazi portal za End dimenziju. S obzirom na to kako većina igrača ne koristi auto spawnere, ender pearlovi bili su dosta cijenjena stvar. Također, igrači koji se bave pčelama iz Forestry moda trebali su pčele koje se mogu pronaći upravo u Endu. To su bili dovoljni razlozi da se veliki broj igrača skupi i krenu zajedno u Lov na zmaja.

Kako ubiti zmaja na HCL način? Pa jednostavno, Ender Dragon na modiranom serveru ubijen je na “vanilla” način. Igrači su od oružja smjeli koristiti samo običan luk i strijele te iron mač, a od oklopa se smjelo nositi samo kožni oklop. Razlog tome nije samo to što je Ender zmaj boss iz vanilla Minecrafta već i to da event traje što dulje, da bude zanimljiviji i da igrači koji su već napravili jaka oružja ne ubiju zmaja u dva ili tri udarca. Korištenje stvari iz raznih modova i morphanje (pretvaranje) također je bilo zabranjeno.

Tog dana naš član Don_Brko napravio je specijalni livestream povodom proslave 1000 pretplatitelja na youtubu tako da ste mogli uživo vidjeti kako je bilo na eventu. Slike sa eventa možete pronaći na forumu.

Na spawnu je započeta gradnja knjižnice te kuće u kojima će biti portali (oni od portal guna) koji će voditi do svake baze na serveru. Graditelj građevine je drMihael koji dobio kritike kako je građevina malo prevelika i da se ne uklapa u ostale građevine spawna. Također, na spawnu je otvoren VansCRO-ov shop “Free Chicken For All” u kojem se kao što samo ime kaže, dijeli besplatna piletina igračima.

Od ostalih zanimljivih novosti, ManofLegoPetar ubio je preko 40 wither boss-ova, Don_Brko je nakon gradnji raznih mašina ostao bez izvora energije, ericsson je započeo snimanje evidencija u kojima pokazuje što je sve sagradio i što sve možete raditi u Thaumcraft modu, zzumche ubija boss-eve u Twilight Forest dimenziji, a IPayaxI jako skupo plaća Essence berry busheve. Ako želite znati više o događanjima na serveru pratite naš minecraft podforum.